Masuri de siguranta

Cazanul centralei nu trebuie pornit in cazul in care exista posibilitatea ca apa din el sa fie inghetata. Inainte de un astfel de aspect, este important ca centrala sa fie instalata intr-un loc ferit de posibilitatea existentei unor temperaturi mai joase de 5 grade Celsius. Dupa instalare, se recomanda ca punerea in functiune sa se faca doar de un service autorizat. Utilizatorul trebuie sa solicite tehnicianului toate detaliile legate de modul de functionare al sistemului de incalzire, comenzile existente, cum se aleg acestea, care sunt aspectele legate de siguranta centralei si tot ce tine de utilizarea centralei.

Atunci cand sunt realizate reparatii, piesele de schimb utilizate trebuie sa fie intotdeauna originale, in asa fel incat functionarea centralei sa fie una corespunzatoare si pentru a se evita aparitia problemelor de-a lungul timpului. Daca este nevoie de golirea apei din centrala, trebuie sa se acorde atentie ca apa sa nu fie foarte fierbinte, deoarece pot aparea incidente. Centrala nu trebuie pornita in momentul in care exista posibilitatea ca schimbatorul de caldura sa aiba scurgeri sau cand aparatul are gheata in interior, ci va putea fi pusa in functionare doar in momentul in care s-au facut remedierile necesare pentru revenirea la normal.

Inainte de prima pornire a cazanului este necesara o dezaerisire a schimbatorului de caldura cu ajutorul supapei manuale de dezaerisire. Atunci cand se face aceasta operatiune, trebuie pus capatul tubului flexibil intr-un vas care sa impiedice patrunderea apei in partea electrica a cazanului. Indicatorul de avarie se poate aprinde in doua situatii: atunci cand cazanul este supraincalzit, iar termostatul de siguranta este decuplat; atunci cand presiunea in sistem nu este destul de ridicata, valoarea fiind sub 0,8 bar.

In prima situatie este necesara interventia unei persoane autorizate, care va realiza rearmarea. In al doilea caz, este nevoie de o umplere corespunzatoare cu apa. O centrala termica nu are nevoie de o mentenanta complicata. Spre deosebire de centralele pe lemne sau pe gaze, nu este necesara o curatare zilnica sau la o anumita perioada de timp, deoarece nu exista o camera de ardere, nu exista resturi ale arderii de combustibil si nici gaze de evacuare.

In schimb se recomanda o revizie anuala, realizata de preferinta inainte de sezonul rece, pentru a se identifica eventualele probleme de functionare din sistem sau erori de conexiune la sistemul de energie electrica. Vor fi verificate presiunea in sistem si nivelul apei in vasul de expansiune.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice