Cum poti reduce factura la curent electric

Factura la energie electrica poate fi destul de mare, avand in vedere ca un utilizator are ca principala sursa de incalzire o centrala termica electrica. Desi o centrala care functioneaza pe baza de electricitate prezinta numeroase avantaje, ea poate totodata sa implice si costuri ridicate, avand in vedere faptul ca foloseste cea mai scumpa sursa de energie posibila. Consumul de energie electrica insa poate sa fie redus, daca tii cont de cateva reguli.

Inainte de toate, este important sa alegi acel plan tarifar care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. In prezent exista sapte tipuri de tarife, fiecare in parte avantajand doar un anumit tip de consumator. Tariful CD, de tip monom, se adreseaza celor care au perioade lunare de consum, pentru care vor plati un pret unic. Tariful CI, cu consum inclus, pretul este mai mic pentru primul kw/h consumat.

Tariful CR, cu rezervare, este cel mai utilizat, deoarece se adreseaza persoanelor cu obiceuri de consum obisnuite, zilnice. Exista si un tarif mai mic pentru consum de noapte, CR2, care este diferentiat pe doua zone orare. In aceasta categorie de tarifare pot fi incluse persoanele care folosesc energie electrica in special pe perioada noptii si in weekend. Tariful CR3 se adreseaza persoanelor care au alte obiceuri de consum spre deosebire de majoritatea populatiei, deoarece folosesc energia electrica in special la anumite ore.

Tariful CTP este potrivit pentru persoanele care sunt racordate la o retea de joasa tensiune. Exista si tariful de tip CS, de tip social, pentru persoanele cu venituri lunare mai mici decat salariul minim pe economie si care consuma o cantitate redusa de energie electrica. Pentru a beneficia de acest plan de tarifare, este nevoie de realizarea unui dosar care sa cuprinda o serie de acte, dosar care va fi depus la sediul societatii distribuitoare de energie.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai ales cel mai bun plan de tarifare pentru tipul tau de consum de electricitate, poti tine cont de o serie de reguli, astfel incat factura la curent electric sa fie mai scazuta: nu lasa aparatele electrocasnice in modul stand-by, deoarece acestea consuma in continuare energie. Nu lasa televizorul in permanenta aprins si incearca sa inchizi centrala ori de cate ori pleci de acasa, chiar daca doar pentru cateva ore. Nu lasa lumina aprinsa atat timp cat nu este nevoie de ea.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice