Criterii de selectie ale unei centrale termice electrice

Centralele termice electrice reprezinta unele dintre cele mai intalnite sisteme de incalzire, in special datorita confortului pe care il asigura, precum si usurintei in instalare. Nu ai nevoie de un sistem complicat pentru a avea caldura in casa si in plus, mentenanta este una foarte usoara, spre deosebire de centralele termice pe gaz sau mai ales cele pe lemne, care au nevoie de o curatare perioadica: zilnica, la o saptamana si o curatare mai temeinica, la fiecare sfarsit de sezon rece.

Atunci cand vine vorba de achizitionarea unei centrale electrice, poti tine cont de cateva aspecte, in asa fel incat sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere pentru locuinta ta. Nu trebuie sa te rezumi doar la marca respectivului sistem de incalzire, daca este sau nu cunoscut si daca iti inspira sau nu incredere. Trebuie sa te gandesti si la diverse specificatii tehnice ale aparatului respectiv, care sa fie in concordanta cu ceea ce ai efectiv nevoie pentru casa in care locuiesti.

Nu este recomandat sa alegi o centrala termica electrica pentru locuinta ta care sa dispuna de o putere mai mare decat cea aprobata de societatea care furnizeaza curentul electric in zona in care stai, deoarece se poate ajunge la supraincarcarea retelei si la aparitia de defectiuni. Dincolo de acest aspect, trebuie insa sa te gandesti de ce putere ai nevoie pentru a putea sa iti incalzesti eficient locuinta.

Daca este vorba de un apartament cu maxim doua camere, atunci nu vei avea nevoie de o putere foarte mare, atat timp cat spatiul este redus, deoarece incalzirea se va face mai rapid si mai usor. In plus, in spatiile mici, temperaturile se mentin mai mult timp, iar caldura se pierde mai greu. Insa in cazul in care este vorba de o casa sau de o vila, unde spatiul este mult mai mare, vei avea nevoie de o centrala electrica cu o putere mult mai mare, care sa faca fata nevoii de incalzire pe o suprafata extinsa.

Atunci cand alegi un anumit tip de centrala termica electrica, trebuie sa te gandesti si la numarul de persoane care locuiesc in spatiul in care aceasta va fi instalata. Daca este vorba de o familie numeroasa, cu o casa mereu plina, atunci va fi nevoie de o centrala termica puternica. Daca insa intr-un apartament locuieste doar o persoana, care nu este tot timpul acasa, poti opta si pentru o centrala cu o putere mai scazuta si un consum mai redus, deoarece nu va fi nevoie de ea non-stop.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice