Apa calda cu centrale electrice

 

Centrale termice electrice - racordare la boiler

Centrale termice electrice - scheme electrica racordare la boiler

 Centrale termice electrice - conectare la boiler CENTRALE TERMICE ELECTRICE - PLIANT PREZENTARE SCHEME RACORDARE LA BOILER

 

CENTRALE TERMICE ELECTRICE - INTREBARI SI RASPUNSURI

 
Intrebare: Ce tip de centrala termica electrica se recomanda pentru o locuinta de circa 50 mp, necesitand si incalzirea apei menajere si care sunt costurile totale aproximate?
Raspuns: Pentru 50 mp, daca se afla si intr-un bloc (adica exista o izolatie superioara si inferioara), o centra termica termica electrica de 4 kW este suficienta.
Referitor la consumul unei centrale termice electrice, acesta e functie de temperatura exterioara, izolatia casei (a geamurilor: daca sunt sistem termopan sau nu) si nu in ultimul rand de confortul dorit de fiecare beneficiar in parte (sunt clienti care la 20 - 22°C, iarna, considera confort, altii la 26 - 28°C).
  Aveti >>aici<< un tabel al unui consum mediu facut pe o perioada de 2 ani de zile.
 
Intrebare: Ce putere trebuie sa aiba o centrala termica electrica pentru a incalzi un apartament de 46 mp? Ce cablu electric si de ce dimensiune se poate folosi? Dar siguranta? Un conductor de cupru de 4 si o siguranta de 32 A sunt suficiente pentru o centrala termica electrica de 6 kW? Si un boiler pentru apa calda menajera (cu rezistenta de 1,2 kW), in total un consum de 7,2 kW?
Raspuns: Pentru un apartament (fiind inconjurat de alte apartamente - deci putini pereti sunt in contact cu exteriorul, fata de o casa) este suficienta o centrala termica electrica de 4 kW.
Asa este: conductorul ce alimenteaza aceasta centrala termica electrica este de 3 x 4 mm, iar siguranta (doar pentru alimentarea centralei electrice) este de 32 A.
Consumul, la un moment dat va fi, intr-adevar, de 7,2 kW, dar, dupa cum se stie, o centrala termica electrica (este valabil si pentru boiler) functioneaza aproximativ 20 minute intr-o ora - sau chiar mai putin daca izolatia este bine facuta si afara nu este foarte frig.
 
Intrebare: Se doreste instalarea unei centrale termice electrice intr-o garsoniera de 40 mp si se urmareste cea mai buna solutie pentru a nu consuma mult si a plati putin la curent.

Raspuns: Pentru 40 mp va este suficienta o centrala termica electrica de 4 kW. Chiar daca se achizitioneaza o centrala termica electrica de 6 kW, aceasta va consuma doar cat este necesar pentru a mentine temperatura constata in camera.
Singurul avantaj al unei centrale termice electrice de putere mai  mare este acela ca poate incalzi mai repede camerele (dupa o perioada mai lunga in care nu au fost incalzite).
Dezavantaj: acesta nu exista decat in cazul in care nu dispuneti de putere electrica instalata mai mare de 6 kW (va trebuie mai mult decat consuma centrala termica electrica deoarece se presupune ca in garsoniera mai sunt aparate electrice care vor consuma concomitent cu centrala).
Consumul nu este dat de "calitatea" centralei, ci de pierderile de energie datorate ferestrelor (calitatii acestora) si izolatie / neizolatiei peretilor.

 
Intrebare: Care este consumul / ora la putere maxima, minima pentru o centrala termica electrica de 6 kW?

Raspuns: Puterea maxima este chiar de 6 kW. deci atat consuma intr-o ora daca va merge la putere maxima. Acest lucru se intampla doar pentru o casa care nu a fost incalzita de cateva zile, nu atunci cand centrala termica electrica functioneaza in regim continuu.
Referitor la puterea minima - centrala termica electrica are doua trepte de putere, prima de 3 kW a doua de 6 kW - deci se poate spune ca puterea minima este de 3 kW.
In timpul unei functionari normale, dupa ce apartamentul a ajuns la temperatura dorita de dvs, centrala termica electrica, functie si de temperatura de afara precum si de confortul termic dorit de beneficiar, va functiona intre 10 si 20 min/h.
Asta inseamna ca, intr-un regim normal de functionare, pe treapta minima, va consuma cam 0,16 x 3 kW = 0,5 kW pe ora (acel coeficientul de 0.16 reprezinta cele 10 min de functionare adica 1/6 = 0.16 dintr-o ora, iar 3 kW puterea pe treapta minima)

NU EXISTA UN CONSUM CLAR PENTRU FIECARE CASA, DEOARECE CONSUMUL DE ENERGIE AL UNEI CENTRALE TERMICE ELECTRICE DEPINDE FOARTE MULT DE:

  • 1. TEMPERATURA EXTERIOARA,
  • 2. DE IZOLATIA CASEI,
  • 3. DE STILUL DE VIATA AL FIECAREI FAMILII (timpii de aerisire),
  • 4. DE CONFORTUL DORIT DE FIECARE IN CASA (unele persoane se multumesc cu 18-20 grdC, altele 24 - 26 grdC, multa lume tine aceeasi temperatura si in dormitor si in restul casei sau aceeasi temperatura pe toata durata zilei chiar daca nu este nimeni acasa)
 
Intrebare: Este necesar acordul societatii de electricitate pentru montarea unei centrale termice electrice?

Raspuns: Nu este necesar, dar aceste centrale termice electrice consuma ceva energie electrica in unitatea de timp (Atentie!!! ea nu functioneaza mai mult de 15-20 minute intr-o ora) si se poate depasi consumul acordat bransamentului dumneavoastra conform contractului cu societatea furnizoare de energie.
Trebuie avut grija ca instalatia electrica (reteaua de cablu) sa fie corect dimensionata si executata pentru puterea instalata centralei electrice  (de ex., pentru un cazan de 28 kW trebuie sa aveti o putere electrica instalata de minim 28 kW).


 
Intrebare: Pana la ce putere se pot alimenta centralele termice electrice la o tensiune de 220 V?

Raspuns: Exista centrale termice electrice care se alimenteaza la 220 V pana la o putere de 15 kW.
Din experienta de peste 5 ani in comercializarea acestor centrale termice electrice am ajuns la concluzia ca retelele individuale in apartamentele din ROMANIA nu sunt dimensionate pentru un astfel de consum.
Exemplu: la o putere de 15 kW, este necesar un tablou cu sigurante de pana la 70 A !!! - si grosimi ale cablurilor electrice de neimaginat.
Din acest motiv puterea maxima pana la care comercializam centrale termice electrice alimentate la 220 V (monofazate) este de 9 kW.

 

Intrebare: Pentru o constructie cabana ~420 MC, respectiv AC 70 MP, AU 105 MP, sa incalzeasca si sa faca apa calda, cati kw trebuie sa aiba centrala termica electrica si in exploatare cat curent consuma/ora pentru a estima un cost/consum?
Raspuns: Pentru volumul de aer care se doreste a fi incalzit este necesara o centrala termica electrica de 18 - 20 kW.
Pentru a produce si apa calda este nevoie de un boiler dotat cu serpentina apa calda si rezistenta electrica (volumul este functie de numarul de persoane, cam 100 litri pentru 3-4 persoane)

Se recomanda centrala termica electrica EKW 24 AsD (de 24 kW - cu 3 trepte de putere), deoarece vine din fabrica cu 2 pompe (una pentru incalzire si alta pentru boiler - deci are "gandit" circuitul de apa calda).
Chiar daca este mai mare ca si putere, ea va consuma intr-o zi doar cat "cere" casa. Singurul lucru de care trebuie tinut cont este acela ca are un consum instantaneu de 24 kW (pe treapta maxima), deci este necesara aprobarea prin contract a acestui consum de energie.

  Aveti >>aici<< un tabel al unui consum mediu facut pe o perioada de 2 ani de zile.

 
Intrebare:  Care este consumul mediu la 5 calorifere pentru o suprafata de 105 mp si cu o centrala termica electrica de 12 kW?
Raspuns: Nu marimea caloriferelor determina consumul de energie, ci "capacitatea" incaperii de a pastra caldura. Caloriferele (marimea lor) ajuta la o incalzire mai rapida sau din contra a camerei. Consumul (90% din acesta) se realizeaza pentru "pastrarea" temperaturii in camera respectiva. Pentru o casa de 105 mp (metri utili sau totali, depinde) este buna o centrala termica electrica de 12 kW (dar trebuie bransament trifazic - de 380 V), altfel este mai potrivita o centrala termica electrica de 9 kW (alimentata si monofazic - 220 V).Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice