Alegerea centralelor termice electrice

Alegerea unei centrale termice electrice trebuie sa tina seama de urmatoarele aspecte:

1. Puterea electrica a centralei termice electrice reprezinta chiar puterea termica necesara spatiului pe care doriti sa-l incalziti.

Pentru fiecare 10 mp (cu o inaltime de maxim 2.5 m) trebuie sa avem cam 1 - 1.1 kW termici (in cazul acelor centrale electrice - 1 - 1.1 kW electrici)

2. Nu trebuie sa alegeti o centrala electrica cu o putere mai mare decat cea aprobata de societatea cu care aveti contractul de energie electrica.

3. Intotdeauna alimentarea centralelor termice electrice se face separat (nu se baga in priza...) de la tabloul electric.

4. Alegeti siguranta corespunzatoare curentului absorbit de modelul de centrala electrica achizitionata - vezi fisa tehnica.

 

 

Avantaje unei centrale termice electrice

  • este foarte usor / simplu de exploatat
  • reteaua de alimentare cu energie electrica este dezvoltata la nivelul intregii tari

Dezavantaje - sunt si cateva dezavantale la tipurile de centrale electrice

  • un cost mai ridicat in exploatare in comparatie cu o centrala termica pe gaz sau combustibil solid
  • este necesar a se reface bransamentul de curent daca nu a fost gandita instalarea unei centrale termice electrice de la inceput
  • intervalul de puteri redus pana la 100 kW - dar se pot monta in baterie, adica in cascada

Usurinta in exploatare centrale electrice

O regasim la orice centrala termica pe gaz si electrica la avantaje. Odata montata o centrala electrica, beneficiarul ei nu trebuie decat sa apese un buton si sa monitorizeze (destul de rar) presiunea din instalatia de incalzire. Nu necesita operatiuni complicate sau tehnice.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice