Centrale electrice de apartament

Instalarea unei centrale electrice de apartament trebuie sa se faca de catre personal specializat si in nici un caz de amatori, deoarece pot aparea probleme si erori in functionare. Inainte de punerea in functiune a centralei, trebuie facute verificari in ceea ce priveste montarea si racordarea la reteaua electrica si la instalatia de incalzire. De asemenea, trebuie verificat daca circuitul hidraulic a fost umplut cu apa sau antigel si daca a fost corect aerisit.

Cazanul nu trebuie pornit daca este posibil ca apa din el sa fie inghetata. Atunci cand se porneste centrala, este important ca robinetii de pe calorifere sa fie deschisi la maxim. In camerele in care se afla termostatul de ambianta, se recomanda ca robinetul termostatic de pe calorifer sa fie setat la o temperatura considerabil mai mare decat cea setata pentru termostatul de ambianta. Atunci cand apa din instalatie este incalzita, sistemul trebuie aerisit din nou.

Pe parcursul folosirii pot aparea probleme in functionare, care pot fi remediate usor de catre utilizator sau care reprezinta semnalmente ale unei defectiuni care intra deja in competentele unui service. Daca centrala termica asigura o slaba incalzire, explicatiile pot fi urmatoarele: lipseste alimentarea electrica pe una sau mai multe faze; termostatul de ambient nu functioneaza (poate fi scos si inlocuit cu jumperul, astfel incat centrala sa poata functiona fara termostat, dupa care apelati service-ul); termostatul de siguranta s-a oprit.  

Daca centrala s-a oprit si apa din instalatie se raceste, insa termostatul de ambient nu este defect, alimentarea electrica se face corespunzator, intrerupatorul principal este pe pozitia pornit, iar temperatura agentului termic este setata la maxim, inseamna ca este o defectiune la termostatul de siguranta. Acesta se inchide in momentul in care instalatia de incalzire nu a fost aerisita corespunzator, cand apare o defectiune la pompa de circulatie sau cand robinetii sunt inchisi pe radioatoare, fara sa existe schimb de caldura.

In ceea ce priveste alimentarea cu apa a centralei, se recomanda instalarea de filtre de apa, pentru retinerea reziduurilor si pentru scaderea duritatii apei. De asemenea, apa care este folosita pentru umplerea circuitului de incalzire trebuie sa fie filtrata si tratata. Atunci cand se fac reparatii, se recomanda folosirea de piese originale, care asigura o viata indelungata pentru centrala si o functionare adecvata si eficienta, fara probleme si defectiuni la scurt timp dupa inlocuire.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice