Boilerele pentru centralele electrice

In ceea ce priveste boilerele electrice, utilizatorul trebuie sa tina cont de cateva sfaturi referitoare la modul de functionare, la folosirea si mentenanta acestor tipuri de aparate. Boilerul nu trebuie niciodata pornit daca nu este alimentat cu apa. Capacul boilerului nu trebuie indepartat daca aparatul este alimentat electric. In cazul in care iese fum din boiler, functionarea acestuia trebuie imediat oprita si trebuie anuntat cat mai repede posibil furnizorul.

Pentru ca un boiler sa aiba o viata mai indelungata, pot fi montate filtre de apa care sa retina reziduurile si impuritatile, marind astfel calitatea apei folosite. De asemenea, supapa de siguranta va functiona mai eficient. Orice boiler trebuie sa fie prevazut cu o supapa de siguranta care sa poata fi folosita ori de cate ori este nevoie. Supapa trebuie verificata la fiecare doua saptamani prin rotirea butonului acesteia spre stanga sau dreapta, in asa fel incat apa sa se descarce in exterior. Butonul trebuie apoi rotit in sens invers pana in momentul in care ajunge in pozitia initiala, dupa care va fi apasat.

Exista doua posibilitati:

-         in cazul in care nu curge apa dupa ce a fost actionat butonul, inseamna ca supapa respectiva nu functioneaza

-         daca apa curge constant, inseamna ca supapa are impuritati, astfel ca butonul trebuie actionat de mai multe ori pentru descarcare pana la o eliminare totala a impuritatilor

Scurgerea apei din supapa de siguranta nu trebuie oprita si nu trebuie dat la o parte furtunul de scurgere apartinand acestei supape. In momentul in care apar scurgeri constant de apa venind de la aceasta supapa, inseamna ca presiunea de alimentare cu apa este prea ridicata sau supapa de siguranta nu functioneaza asa cum trebuie si necesita reparatii sau inlocuire. Pentru mai multa eficienta, poate fi montat un furtun la racordul de iesire al supapei de siguranta, astfel incat scurgerile sa fie mai usor directionate catre canalizare.

In cazul in care boilerul este amplasat intr-un spatiu cu conditii de mediu agresive, cum ar fi de exemplu hale de productie, se recomanda achizitionarea de produse speciale, prevazute cu protectie chimica, care sa functioneze fara probleme in astfel de conditii, care impiedica aparitia coroziunii. Boilerul trebuie curatat de sedimente cel putin o data pe an de catre unitatea de service.

Pentru a se evita aparitia prejudiciilor aduse utilizatorului sau altor persoane atunci cand apar deranjamente in sistemul de alimentare cu apa calda, se impune ca boilerul sa fie instalat in spatii cu hidroizolatie a podelei sau drenaj in sistemul de canalizare. Nu trebuie sa existe sub dispozitiv obiecte care se deterioreaza in prezenta apei.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-electrice.ro 2018 | ANPC


Centrale termice electrice, centrala electrica, centrale termice electrice cu boiler - promotii, sfaturi, preturi centrale termice electrice